Projecten
sax.ov erasmus+ cadiz

Conservatorio Cadiz

Onze saxofoonleraars die deelnemen aan het Erasmus+ project zijn ondertussen aangekomen in Cadiz (Spanje). In het Conservatorio Manuel de Falla ontmoetten ze professor José Modeste Diago Ortega en de Nederlandse saxofonist Leo van Oostrom. Ze spelen er muziek van de eerste Brusselse conservatoriumdirecteur François-Joseph Fétis, Jean-Baptiste Singelée en Jules Demersseman, tijdgenoten en goede bekenden van Adolphe Sax. Bekijk alle foto's...

sax.ov erasmus+ concert Amsterdam

Concert Amsterdam

Tijdens het concert in het conservatorium van Amsterdam op originele instrumenten van Adolphe Sax, trok Nico Bodewes (saofoonhersteller) enkele foto's (bekijk alle foto's).

SAX.OV

SAX, een opleiding voor volwassenen (SAX.OV)

Onze AMWD Gent gaat voor een Europees mobiliteitsproject: SAX, een opleiding voor volwassenen.

Muziekacademies zoals AMWD Gent | GO! DKO Panta Rhei staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds staan zij onder permanente druk om hun programma’s zo nauw mogelijk te laten aansluiten bij professionele muziekbeoefening, en anderzijds moeten zij origineel uit de hoek kunnen komen met een programma dat net iets lager ligt, qua technische vereisten, dan dat van professionnele muzikanten. Om aan deze nood tegemoet te komen vroeg en verkreeg AMWD het Europees mobiliteisproject SAX, een opleiding voor volwassen.

Met dat project wil onze academie de opleiding van volwassenen in de afdelingen voor saxinstrumenten optimaliseren en laten aansluiten bij nieuwe expertise ivm Sax en de saxinstrumenten, zowel op muzikaal-technisch vlak, als op vlak van repertoire. Voor expertise, die niet in België voorhanden is, doet AMWD een beroep op drie ontvangende instellingen.

Het uitstekende Royal Conservatoire of Scotland (Glasgow) dat een exponent is van de honderdvijftigjarige Britse Brass Band traditie, zal de leraren koperen blaasinstrumenten ontvangen. Voor de leraren saxofoon staan originele saxofoons gebouwd door Adolphe Sax ter beschikking: in het Conservatorium van Amsterdam waar eminente solisten als Leo van Oostrom en Arno Bornkamp hen zullen begeleiden, en in het Real Conservatorio Profesional de Música "Manuel de Falla" (Cádiz), met professor José Modeste Diago Ortega.

Na hun stage zullen de uitgezonden leerkrachten de opgedane expertise op korte inzetten in het cursuspakket van de afdelingen voor saxinstrumenten en in de concerten van AMWD zelf, in mediapresentaties en in toeristische activiteiten met grote weerklank. Op de middellange termijn woorziet AMWD in een structurele samenwerking met professionele Brass Bands en saxofoonensembles, en eventueel zelfs operainstellingen.

De eerste stage, voor de saxofoonleerkrachten, loopt van 22 tot 28 november 2015 in het Conservatorium van Amsterdam. Daarvoor werden Raf Minten, Pieter Pellens, Roeland Van Hoorne en Koen Maes geselecteerd.

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

  • RPR Gent - 0267 383 270
  • BTW BE267 383 270