Praktisch
Home / praktisch
Filter:
Lessen voor een 2de instrument volgen kan enkel na akkoord van de directie. Hiertoe dient u het aanvraagformulier bijkomende opleiding instrument of zang in de richting muziek in te dienen.
Ja, in de hogere graad mag je kiezen tussen de 3 mogelijkheden: koor of begeleidingspraktijk of instrumentaal ensemble.
In de hogere graad volg je instrument of zang en daarnaast koor of begeleidingspraktijk of instrumentaal ensemble.
De school zal er nauwkeurig op toezien of je met dit vakkenpakket in orde bent!
Gevolg: als je niet in aanmerking komt voor een van de 3 bovenstaande mogelijkheden zal je -naargelang je individuele lessenpakket- verplicht worden een extra optie Muziekgeschiedenis, AMT (of MT in de Hogere Graad) ofwel AMV Hogere Graad te volgen. We willen onze leerlingen zo financierbaar mogelijk willen krijgen: overheidsfinanciering = lesuren voor de school = lescomfort voor de leerlingen!
De lessen AMV zijn klassikaal maar zowieso zal de leerkracht er niemand zomaar uitpikken om op z'n eentje vooraan de klas te komen zingen, hoor! De lesstrategie voor een volwassenen-les is daarin toch wel verschillend van een jongerenklas.

We musiceren, o.a. zingen in groep, en leren zo allerlei muzielelementen kennen: een zin, dynamiek, toonhoogte, ritme, samenuitvoeren en klankaanpassing, ... en nog zoveel meer. Het is een "doe"les in groep. En jullie leren op die manier je gehoor vormen, ritmes ervaren/herkennen, muzieknotatie begrijpen, ... Heel uitzonderlijk komt het voor dat iemand niet kan/mag toon treffen: bvb. door stemknobbels. As deze persoon wel een tonengehoor heeft en ritmegevoel kan die gerust een lange muziekloopbaan bij ons volgen.

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem en Drongen. Wij bieden opleidingen in muziek, woord en dans.

academie gent

Contact