Klassieke muziek
GROEPSMUSICEREN KOOR
GM koor

In een koor zingen is heel wat meer dan wat nootjes afranselen. Ieder individu is bepalend voor de totaalklank van een koor. Daarom is een doordacht en correct stemgebruik voor elke zanger van groot belang. Niet enkel moet een stem de nodige technische kwaliteiten weten te vertalen in een bepaalde klankkleur, ook moet deze zich aanpassen met medezangers om op die manier een partijklank te realiseren.
Zo wordt individu groep, en is voor een publiek de auditieve en meestal daaraan gekoppelde visuele uitstraling meteen merkbaar. Projectmatige producties leiden tot een duidelijk afgebakend (tijds) geheel waarin naast vocaal technische zaken ook veel aandacht wordt besteed aan een juiste stijl gebonden uitvoeringspraktijk en een correct taalgebruik.
Koor-zingen is niet alleen een zeer organisch, het toepassen van alle opgedane vocale verworvenheden, maar overstijgt het individuele van de zangles méér dan aandacht voor een verzorgd stemgebruik!

Leerkrachten

Dit vak wordt door volgende leerkrachten gegeven:

 

Locaties

Dit vak kan op volgende locaties worden gevolgd:

Poel (Gent hoofdschool)

Uurrooster 2020-2021

Vak
Dag
Uur
Leraar
Locatie
 • don
  18:30-19:30
  Patrick DEBRABANDERE
  (KAPEL) Gent Poel

  Repertoirekoor - 1 lesuur/week

 • don
  19:30-22:30
  Patrick DEBRABANDERE
  (KAPEL) Gent Poel

  Vox MAGO |concertkoor

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem en Drongen. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

 • RPR Gent - 0267 383 270
 • BTW BE267 383 270