Klassieke muziek
MUZIKALE CULTURELE VORMING+ (MUZIEKLAB+)
MCV+

Verspreid over verschillende ateliers maken de leerlingen kennis met een breed scala aan stijlen en technieken en experimenteren hiermee in groep.

Anders dan de jongerenateliers 3.1 en 3.2 in de hoofdschool bestaat Muzieklab+ 3.3 in slechts één en dezelfde gedaante voor alle jonge 3.3'ers. In gemengde bezetting (niet per instrumentengroep) worden de oren aangescherpt in deze flinke theorieboost. Onder de noemer ‘alles is moeilijk tot het gemakkelijk wordt' leren leerlingen in deze lessen de theoretische kneepjes van het vak nóg beter te beheersen. Door voortdurende praktijkoefeningen en via concertbezoek verwerven ze een waar muzikaal brein: toonaarden, harmonieën, leesvaardigheid, complexe ritmes etc. kennen hierna voor jullie geen geheimen meer.

De ateliers, gehuisvest onder de naam Muzieklab+, strekken zich uit over de drie leerjaren van de derde graad en maken deel uit van het standaardtraject van elke jongere in de optie klassiek.

Muzieklab+ 3.3 jongeren is er voor alle jonge leerlingen 3.3 in de optie Klassiek. Muzieklab+ volwassenen 3.1 maakt deel uit van het standaardtraject in de optie Klassiek. De leerjaren 3.2 en 3.3 behoren tot de optionele vakken.

Leerkrachten

Dit vak wordt door volgende leerkrachten gegeven:

 

Locaties

Dit vak kan op volgende locaties worden gevolgd:

Poel (Gent hoofdschool)
Evergem (Evergem hoofdschool)
Drongen (Drongen hoofdschool)

Uurrooster 2020-2021

Vak
Dag
Uur
Leraar
Locatie

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem en Drongen. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

  • RPR Gent - 0267 383 270
  • BTW BE267 383 270