Klassieke muziek
foto leraar

Paul Voet

Paul Voet, geboren te Deinze, voltooide muziekstudies aan de plaatselijke Stedelijke Muziekacademie en behaalde aan het KMC te Gent verschillende diploma’s voor trompet (hoger diploma), kamermuziek, harmonie, contrapunt, fuga en muziekanalyse. Daarnaast bezit hij een Master Degree voor trompet in de klas van Dhr. Léon Petré (Lemmensinstituut te Leuven).
Verdere studies baroktrompet volgde hij bij prof. Friedemann Immer aan de Musikhoheschule te Keulen. Volgde eveneens masterclasses en workshops in binnen en buitenland (USA, Frankrijk, UK) bij Fred Sautter (USA), Maurice André (F) en Charles Schlueter (USA).
Momenteel is Paul Voet directeur aan de academie voor muziek, woord en dans van het GO! (Gemeenschapsonderwijs) te Gent sinds 2008. Hier bouwde hij een grote klas koperblazers uit samen met een jeugdbrassband en Brassband Panta Rhei.

Hij begon zijn loopbaan in de muziekkapel van de Belgische Marine, het groot koperensemble van François Glorieux, het Belgian Trumpet Choir en het Belgian Brass ensemble (o.l.v. Dirk Brossé). Van 1986 tot 2002 was hij eerste trompettist aan het Symfonieorkest van Vlaanderen onder de leiding van verschillende dirigenten.

Als freelance muzikant verleende hij zijn medewerking aan verschillende producties met de meest uiteenlopende ensembles in België. In eigen land verzorgde hij de meest uiteenlopende concerten met de meest diverse ensembles in zowel oude als nieuwe muziek.

paul
Als lid van die verschillende ensembles, als solist of als lesgever frequenteerde hij de concertpodia in verschillende landen wereldwijd: Benelux, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Israël, USA, Spanje, Brazilië en Zuid Afrika. In eigen land kwam hij op de meest uiteenlopende podia met heel wat verschillende ensembles (ook tijdens concerten van onder andere het Festival van Vlaanderen als het Festival de Wallonie). In 2004, 2005 en 2006 was hij als solist te gast op orgelfestivals in Gent en Brusselse (samen met organist Frank Heye) met een o.a. een wereldcreatie van Lucien Goethals. Werkte de laatste 5 jaar als uitvoerder mee aan OdeGand, de opening van het Festival van Vlaanderen.
Hij richtte in 1995 Brassband Panta Rhei Gent op. Het schitterende ensemble is ondergebracht in “ereafdeling”. In Folkstone tijdens de herfstwedstrijd van SCABA 2004 kreeg hij een prijs als beste dirigent in zijn afdeling. In 2005 ging in het KMC Gent zijn GLOBAL REUNION in wereldcreatie, een 35 minuten durende wereldmuzieksuite voor brassband uitgegeven bij Molenaar Edition. Dit werk kreeg reeds zijn première in Nederland door de nationale Nederlandse kampioen Rijnmond. Eveneens verscheen bij dezelfde uitgever een bewerking van een compositie van François Glorieux; Recuerdos de Viajes zowel voor fanfare als voor brassband.
Bij Molenaar verscheen in 2007 ook nog een ode aan de helden van de “Groten Oorlog”; Memorials of Flanders Fields. “De Eeuwigheid van Trompettten en Trompetters” is de eerste uitgebreide Nederlandstalige historische handleiding voor koperen blaasinstrumenten (uitgave Molenaar) ooit geschreven. Daarnaast zijn er werken voor trompetensemble en trompet en piano uitgegeven bij verschillende uitgevers.

Voor VLAMO is hij sinds 2007 voorzitter van DACO (Disciplinaire Advies Commissie Orkest) en lid van PACO en de Raad van Bestuur.

Uurrooster 2017-2018

Vak
Dag
Uur
Locatie

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem en Drongen. Wij bieden opleidingen in muziek, woord en dans.

academie gent

Contact