Klassieke muziek
foto leraar

Severine Sierens

klarinet
samenspel blazers

Severine Sierens startte haar muzikale studies op 8-jarige leeftijd aan de ‘Kunstacademie’ te Zomergem en ging nadien les volgen in de ‘Academie voor Muziek, Woord en Dans’ te Deinze bij Stefaan Cornelus.

Ze behaalde in 2007 haar Masterdiploma aan het Lemmensinstituut in de klas van Eddy Vanoosthuyse. Nadien vervolmaakte ze zich en behaalde het diploma Master Na Master en een Master in de Kamermuziek aan dezelfde instelling.

Severine volgde masterclasses bij internationale topmusici als Robert Spring, Howard Klug, Eli Eban, Michel Arrignon,… Ze nam ook succesvol deel aan wedstrijden in binnen- en buitenland. Zo was ze halve finaliste van de ‘Young Artist Competition’ in 2007 te Vancouver en van de ’12° International Clarinet Competition’ in 2014 te Todi.

Naast het lesgeven in de ‘Academie voor Muziek, Woord en Dans’ te Gent is Severine werkzaam als freelance klarinettiste waardoor ze orkestervaring kon opdoen in de ‘Brussels Philharmonic’, de ‘Vlaamse Opera’ en de ‘Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht’.

Severine stond reeds als soliste op nationale en internationale podia met het ‘Ciurlionis Stringquartet’, ‘Claribel’, ‘The International Clarinets’, ‘Simon Bolivar Youth Symphony Band’ en verschillende harmonieorkesten.

Severine is dirigente van de ‘K.H. Concordia’ uit Waarschoot en de ‘K.F. Willen is Kunnen’ uit Wippelgem daarnaast is ze de administrative manager van ‘International Music Promotion vzw’ en maak ze deel uit van kamermuziekensemble ‘Klarinetensemble Solido’.

Sinds oktober 2015 is Severine opgenomen tot de lijst van ‘Buffet Crampon artists’. Meer info: website

Uurrooster 2017-2018

Vak
Dag
Uur
Locatie
 • maa
  16:30-18:30
  D100 Gent Drabstraat
 • din
  16:00-18:00
  B003 Evergem Hoofdschool
 • din
  19:00-21:00
  D100 Gent Drabstraat
 • zat
  09:00-11:00
  Drongen Hoofdschool
 • maa
  19:30-20:30
  Evergem Fanfare Wippelgem

  samenspel alle koper en houtblazers en slagwerk

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem en Drongen. Wij bieden opleidingen in muziek, woord en dans.

academie gent

Contact