Klassieke muziek
foto leraar

Patrick Debrabandere


groepsmusiceren koor
groepsmusiceren vocaal
historische uitvoeringspraktijk
koordirectie
muzikale culturele vorming / muzieklab
zang
zang/stemvorming

Na piano- en orgellessen aan de muziekacademie van het gemeenschapsonderwijs te Gent, behaalde Patrick Debrabandere aan het Lemmensinstituut te Leuven in 1999 het diploma Meester in de Muziek, kwalificatie muziekpedagogie en in 2001 de kwalificatie koordirectie bij Erik van Nevel.
Als knaap van tien deed hij zijn eerste koorervaring op aan de Schola Cantorum van de Sint-Baafskathedraal te Gent. Zijn enthousiasme voor de koormuziek leidde vervolgens tot de oprichting van het Ensemble Soratea.

Sinds enkele jaren wordt Patrick Debrabandere geregeld uitgenodigd als gastdirigent bij verschillende ensembles. Hij realiseerde projecten met ondermeer Vocant, Cantabile en de Capella Sancti Michaelis & Sanctae Gudulae. Hij verleent ook frequent zijn medewerking aan de kwaliteitsbegeleiding voor koren via de Vlaamse Federatie voor Jonge Koren (Gent).

Patrick Debrabandere is tenor en maakt deel uit van het vocaal ensemble Currende en het Currende Consort, beide onder de leiding van Erik Van Nevel. Hij zingt regelmatig mee bij andere vocale gezelschappen en wordt vaak als vocaal solist geëngageerd.

Het Ensemble Soratea is zijn hoogstpersoonlijke klanklabo waarmee hij op een professionele en vernieuwende manier zijn muzikale interpretatie wil concretiseren. Zijn zoektocht naar onbekend repertoire en de bezorgdheid om een dynamische en verfrissende benadering van de muziek zijn constante pijlers in zijn carrière.

Uurrooster 2020-2021

Vak
Dag
Uur
Locatie

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem en Drongen. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

  • RPR Gent - 0267 383 270
  • BTW BE267 383 270