Jazz/Pop/Rock
MUZIEKLAB

muzieklab 2de graad jazz/pop/rock
Muzieklab (vroeger notenleer) is een collectieve cursus in de 2de graad; het ABC van elke muzikant in spe. Vanaf volgend schooljaar is het ook mogelijk om de materie vanuit een jazz/pop/rock bril te bekijken. We werken aan een brede basis maar verwacht je ook aan stevige accenten die de leerlijn naar de JPR richting doortrekken. Wat komt er aan bod?
Natuurlijk een brede basis (notenlezen, klassieke theorie maar gebaseerd op een pop en jazz repertoire). Harmonisch inzicht. Verstaan en analyseren van eenvoudige pop en jazz progressies. Hier gaan we dan ook creatief mee aan de slag. Gehoortraining met het relatieve systeem. Improvisatie is een van de meest persoonlijke en natuurlijke manieren van muziek maken. We bouwen dit samen op een gestructureerde manier op. Ritmiek vertrekkend vanuit pop en jazzrepertoire.

Leerkrachten

Dit vak wordt door volgende leerkrachten gegeven:

 

Locaties

Dit vak kan op volgende locaties worden gevolgd:

Poel (Gent hoofdschool)

Uurrooster 2022-2023

Vak
Dag
Uur
Leraar
Locatie
 • din
  21:00-22:00
  Alec LAGRANGE
  B101 Gent Poel

  minimaal 4 leerlingen enkel voor leerlingen die in 4e graad zitten met alle andere vakken of voor leerlingen die reeds 4e graad hebben afgewerkt.

 • woe
  20:00-22:00
  Alec LAGRANGE
  B104 Gent Poel

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

 • RPR Gent - 0267 383 270
 • BTW BE267 383 270