Jazz en Pop
foto leraar

Jimmy Colman


Colman werd geboren in Geraardsbergen in 1979 als zoon van een Belgische moeder en Paraguyaanse vader. De voorliefde voor muziek werd hem sinds de geboorte met de paplepel ingegeven. Hij trok op zijn 13de naar de kunstacademie om er gitaar te leren spelen. Hij raakte beïnvloed door Beatles, Nirvana en U2. Op zijn 18de werd hij aangemoedigd om de studies voor industrieel ingenieur aan te vangen. Hij maakte tegen zijn zin de studies af en werkte even als landmeter bij de Stad Gent. Daarna ging hij opnieuw muziek studeren.

Tussen 1997 en 2001 was Cole actief met de groep dijenik, daarna ging hij solo. Hij bracht twee albums uit, is daarnaast soms actief als backing vocalist en fungeerde als toetsenist bij de groep Zender. Cole is afgestudeerd aan het conservatorium van Gent, richting Jazz & Lichte Muziek. Hij studeerde er muziekproductie en zang (pop).

Colman was de spil van dijenik, de muzikale groep die in 2001 het Oost-Vlaams Rockconcours (OVRC) won. Sioen eindigde dat jaar 2de. Later ging hij solo onder de naam Jim Cole. In 2008 bracht hij de plaat 'Soul in 2' uit. Dit debuutalbum werd opgenomen in de oude Motormusic studio in Koningshooikt. Het album kwam uit op het Evil Penguin-label en werd verdeeld door LC Music. De singles Someday Charlotte en Things werden vaste waarden in de playlist van Radio1 en Studio Brussel. Cole ontving de Prijs voor Popmuziek van de provincie Oost-Vlaanderen ter waarde van 5000,- EUR voor Soul in 2.

In 2011 verscheen zijn tweede album onder Jim Cole “When Love Is Not Enough” in eigen beheer in samenwerking met Warner Music Belgium. Voor dit album werkte hij samen met David Poltrock en Staf Verbeeck. Het album werd opgenomen in de JET Studio in Brussel. Op het album staat ook een duet met Lady Linn. Naar aanleiding van zijn voorliefde voor soul en rhythm&blues, heeft When Love Is Not Enough heel wat Motown– en Stax-invloeden.

In 2010 werkte hij mee aan de single Dos Cervezas van Tom Waes tijdens het programma Tomtesterom.

Naast musiceren en componeren is Cole actief als backing vocalist. In 2008 zong hij als backing vocalist bij Clouseau tijdens de 11 optredens van Clouseau Crescendo in het Sportpaleis van Antwerpen. In 2010 werd hij door de Belgische delegatie en de VRT gevraagd om de backing vocals van Tom Dice te verzorgen tijdens het Eurovisiesongfestival in Oslo, bij het nummer Me and My Guitar. België behaalde daar een 6de plaats.

Colman zingt sinds 2011 jingles in voor verschillende radiozenders. Samen met Jana De Valck covert hij songs die worden gebruikt tijdens de Grote Peter Van De Veire Ochtendshow bij MNM.

Colman onderwijst zang, songwriting/opnametechniek in de kunstacademies van Gent, Aalst en Ronse.

Hij schrijft met en voor andere artiesten als Nathan Ambach van N8N, Kyoko Baertsoen van Hooverphonic en Lunascape, Katleen Van den Bossche van Caitlin etc. etc.

Uurrooster 2020-2021

Vak
Dag
Uur
Locatie
  • -

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem en Drongen. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

  • RPR Gent - 0267 383 270
  • BTW BE267 383 270