Beeld
TEKENKUNST

Tekenen is leren zien en het zich bewust worden van het zien van de wereld in alle aspecten. Tekenen is vormend. Het leert de mens terug oog hebben voor de dingen die hen omringen. Ze is een volwaardige discipline met oneindig veel expressie mogelijkheden. Men komt tot een intensere beleving van de werkelijkheid. De leerlingen worden stap voor stap begeleid in het leren waarnemen en het natuurgetrouw tekenen.

Gedurende deze opleiding , worden klassikale opdrachten gaandeweg vervangen door een individueel traject, vanuit eigen initiatief.
Je leert vorm geven aan praktische en abstracte thema’s, waarnemings en natuurstudies, van eenvoudige volumes tot de menselijke figuur, compositieoefeningen, werken vanuit een concept of brainstormen rond een thema. Het beeldend kijken en waarnemingstekenen is een vast traject in deze opleiding. Contact met de leraar-kunstenaar, de medeleerlingen en gesprekken over oude en hedendaagse kunst werken verrijkend.

Er kan ook grafiek en levend model gevolgd worden.

Leerkrachten

Dit vak wordt door volgende leerkrachten gegeven:

 

Locaties

Dit vak kan op volgende locaties worden gevolgd:

De Werkplek (Evergem wijkschool)

Uurrooster 2021-2022

Vak
Dag
Uur
Leraar
Locatie

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

  • RPR Gent - 0267 383 270
  • BTW BE267 383 270