Beeld
SCHILDERKUNST

In de schilderkunst kan je met enkele eenvoudige middelen; verf, penselen en een drager, een wereld laten opengaan van verbeelding en expressie. Via waarnemingsoefeningen en abstracte composities leren de leerlingen de verschillende aspecten kennen die van belang zijn bij de opbouw van een schilderij. Vormen, tonen, contrasten, kleuren, penseelvoeringen, diepte, perspectieven zijn beeldaspecten die we onderzoeken, en zo de technische en plastische vaardigheden verder ontwikkelen.

Gedurende deze opleiding , worden klassikale opdrachten gaandeweg vervangen door een individueel traject, vanuit eigen initiatief.
Je leert vorm geven aan praktische en abstracte thema’s, waarnemings en natuurstudies, van eenvoudige volumes tot de menselijke figuur, compositieoefeningen, werken vanuit een concept of brainstormen rond een thema. Het beeldend kijken en waarnemingstekenen is een vast traject in deze opleiding. Contact met de leraar-kunstenaar, de medeleerlingen en gesprekken over oude en hedendaagse kunst werken verrijkend.

Leerkrachten

Dit vak wordt door volgende leerkrachten gegeven:

 

Locaties

Dit vak kan op volgende locaties worden gevolgd:

De Werkplek (Evergem wijkschool)

Uurrooster 2021-2022

Vak
Dag
Uur
Leraar
Locatie

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

  • RPR Gent - 0267 383 270
  • BTW BE267 383 270