Beeld
Home / beeld
BEELDATELIER
beeldatelier

Beeldatelier voor kinderen vanaf 6 jaar; 1ste graad

In het Beeldatelier moedigen we de kinderen aan om te improviseren en een eigen droomwereld te creëren. We laten ze goesting krijgen om hun ideeën en gevoelens in boeiende beelden om te zetten. Iedereen werkt op een eigen tempo, in een ongedwongen en speelse sfeer. Elk kind wordt tijdens het Beeldatelier gestimuleerd in de eigen authenticiteit. We geven onze indrukken vorm in tekeningen, beelden, dingen… vertrekken vanuit vlekken, gevoelens, stijlen,.. en wagen ons aan steeds nieuwe avonturen, we verbeelden wat we horen, zien, voelen en denken. Soms ontdekken we dat toevalligheden en mislukkingen het onderscheid maken, maar steeds ligt de nadruk op het ontwikkelen van een eigen beeldtaal.

We werken met verschillende technieken: teken-en schildertechnieken, potloden, bister, inkten, acryl, klei, monotype, diepdruk, hoogdruk, textiel, assemblages, collages, driedimensionaal. We leven ons in in de natuur, kunst-cultuur, sprookjes, muziek, actualiteit… En geleidelijk treffen we lijnen, kleuren, vormen, composities aan.


Beeldatelier voor kinderen vanaf 8-11 jaar: 2de graad.

In het Beeldatelier moedigen we kinderen aan om te improviseren en een eigen droomwereld te creëren. We laten ze goesting krijgen om hun ideeën en gevoelens in boeiende beelden om te zetten. Iedereen werkt op een eigen tempo, in een ongedwongen en speelse sfeer. Elk kind wordt tijdens het Beeldatelier gestimuleerd in de eigen authenticiteit. We geven onze indrukken vorm in tekeningen, beelden, dingen… vertrekken vanuit vlekken, gevoelens, stijlen,.. en wagen ons steeds aan nieuwe avonturen, we verbeelden wat we horen, zien, voelen en denken. Soms ontdekken we dat toevalligheden en mislukkingen het onderscheid maken, maar steeds ligt de nadruk op het ontwikkelen van een eigen beeldtaal.

We werken met verschillende technieken: teken-en schildertechnieken, potloden, bister, inkten, acryl, klei, monotype, diepdruk, hoogdruk, textiel, assemblages, collages, driedimensionaal. We leven ons in in de natuur, kunst-cultuur, sprookjes, muziek, actualiteit… En geleidelijk treffen we lijnen, kleuren, vormen, composities aan.

Middelbare graad/ 3de graad: 12- 17 jaar

In het Atelier Beeldende Vorming word je gestimuleerd om binnen vrije en welomlijnde oefeningen je persoonlijke beeldtaal te ontwikkelen. Dit doe je door te onderzoeken, te experimenteren en de grenzen van je verbeelding onder de loep te nemen.
Vormen, kleuren, inhouden, perspectieven, texturen en ruimtes proberen we uit in verschillende technieken en materialen. Je hebt zin om de taal van het tekenen, het schilderen en het werken in 3-D te leren kennen. Aandachtig waarnemen, verwonderen en leren dat ‘zien’ meer is dan te kijken naar de dingen rondom ons.
We analyseren boeiende thema’s uit onze werkelijkheid, we ontdekken culturen, de kunstgeschiedenis en de actualiteit. We volgen een onverwacht en persoonlijk parcours, en je maakt kennis met de beeldende kunsten in al haar facetten.

Leerkrachten

Dit vak wordt door volgende leerkrachten gegeven:

 

Locaties

Dit vak kan op volgende locaties worden gevolgd:

VBS Braambos (Evergem wijkschool)

Uurrooster 2019-2020

Vak
Dag
Uur
Leraar
Locatie

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem en Drongen. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

  • RPR Gent - 0267 383 270
  • BTW BE267 383 270