Beeld
BEELDATELIER

Beeldatelier 2de graad: voor kinderen vanaf 8-11 jaar

In het Beeldatelier 2de graad moedigen we kinderen aan om te improviseren en een eigen droomwereld te creëren. We laten ze goesting krijgen om hun ideeën en gevoelens in boeiende beelden om te zetten. Iedereen werkt op een eigen tempo, in een ongedwongen en speelse sfeer. Elk kind wordt tijdens het Beeldatelier gestimuleerd in zijn/haar eigen authenticiteit. We geven onze indrukken vorm in tekeningen, beelden, dingen… vertrekken vanuit vlekken, gevoelens, stijlen,.. en wagen ons steeds aan nieuwe avonturen, we verbeelden wat we horen, zien, voelen en denken.

We werken met verschillende technieken: teken-en schildertechnieken, potloden, bister, inkten, acryl, klei, monotype, diepdruk, hoogdruk, textiel, assemblages, collages, driedimensionaal. We leven ons in in de natuur, kunst-cultuur, sprookjes, muziek, actualiteit… Gaandeweg treffen we lijnen, kleuren, vormen, composities aan.

Het Beeldatelier 2de graad is er voor alle kinderen tussen 8 en 11 jaar, met of zonder ervaring. Het omvat 2 lesuren per week en is te volgen in Langerbrugge, Doornzele, Evergem Centrum of Wondelgem.

Beeldatelier 3de graad: voor jongeren 12 - 17 jaar

In het Beeldatelier 3de graad word je gestimuleerd om binnen vrije en welomlijnde oefeningen je persoonlijke beeldtaal te ontwikkelen. Dit doe je door te onderzoeken, te experimenteren en de grenzen van je verbeelding onder de loep te nemen.
Vormen, kleuren, inhouden, perspectieven, texturen en ruimtes proberen we uit in verschillende technieken en materialen. Je hebt zin om de taal van het tekenen, het schilderen en het werken in 3-D te leren kennen. Aandachtig waarnemen, verwonderen en leren dat ‘zien’ meer is dan te kijken naar de dingen rondom ons.
We analyseren thema’s uit onze eigen omgeving, de actualiteit en de kunstwereld. We volgen een onverwacht en persoonlijk parcours, en je maakt kennis met de beeldende kunsten in al haar facetten.

Alle jongeren tussen 12 en 17 jaar zijn welkom in het Beeldatelier in de derde graad. Ook deze ateliers zijn er voor jonge leerlingen met of zonder voorkennis. In de derde graad omvat het Beeldatelier 4 lesuren per week. Hiervoor kan je terecht in de werkplek van Langerbrugge.

Leerkrachten

Dit vak wordt door volgende leerkrachten gegeven:

 

Locaties

Dit vak kan op volgende locaties worden gevolgd:

Hoeve Lootens (Gent wijkschool)
Compot (Evergem wijkschool)
De Werkplek (Evergem wijkschool)
Sint-Franciscus (Evergem wijkschool)

Uurrooster 2021-2022

Vak
Dag
Uur
Leraar
Locatie

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem, Drongen en Oostakker. Wij bieden opleidingen in muziek, woord, dans en beeld.

academie gent

Contact

Ondernemingsnummer & BTW

  • RPR Gent - 0267 383 270
  • BTW BE267 383 270