Klassieke muziek
foto leraar

Wim Ramon

basgitaar
combo
combo bas en drum

Wim Ramon studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en werkte reeds met een groot aantal bezettingen in uiteenlopende stijlen, waaronder Tom Robinson, Neeka, Vaya Con Dios, Tars Lootens,...

Hij deed veel ervaring op in clubs en op festivals, o.a. Jazzlab series, Marktrock Leuven, Dranouter festival, Crossing Border festival Den Haag, Brussels Jazz Marathon, Montreux Jazz Festival, The Cobblestones Dublin, folkfestival Lillihammer, Phoenix festival Tullamore, muziekcentrum Vredenburg Utrecht, The New Morning Parijs, AB Brussel.
Winnaar Jong Jazztalent Gent met The News Wing.
Finalist Erasmus 2004 solistenwedstrijd van het conservatorium Rotterdam als begeleider van Frederik Heirman.
Wim was ook te horen en te zien op radio en TV met Tom Robinson, Neeka, Vaya Con Dios, folkproject 'Het groot onderhoud', Morabezza.

Huidige projecten zijn

  • Three-o-thing: jazz trio met gitaar/zang/contrabas)
  • Latin Jazzin': salsa trio met piano, baby bass, percussie, modulair systeem met Cubaanse gastmuzikanten)
  • Ramiro Suarez Latin Jazz Orchestra: 3 blazers, zang en ritmesectie, traditionele Cubaanse muziek)
  • A3°: latin-jazz trio piano, baby bass/contrabas, drums: jazz repertoire met veel polyritmiek, metrische modulaties en invloed van latin grooves
  • Jimmy Moliere with strings: jazzgitarist uit New Orleans. Ik ben bassist, MD en schrijf de arrangementen
  • Yellow Cabin Club: professionele cover band, funk pop en disco
Tevens is Wim leraar contrabas, basgitaar en jazz samenspel aan de academie te Gent.

Discografie

  • 2002- 'Better the devil you know' - Daithi Rua (productie Philip Masure)
  • 2002 - 'Candy Comfort' - Neeka (1 track)
  • 2004 - 'Feel The Bow' - Aidan Burke (3 tracks, productie Philip Masure)
  • 2007 - '1000 miles away' - Andy Declerck- Kari Antila group
  • 2008 - 'Pisces' - Brise l'Ame (productie Ad Cominotto)
  • 2009 - 'Shaken Not Stirred' - Paddy Murphy's Wife (productie Erwin Libbrecht)
  • 2010 - 'Black Fox' - Daithi Rua (productie Erwin Libbrecht)
  • 2012 - 'Doe Alsof' - Renaat Devos, eigen beheer
  • 2013 - CD Ludo Vandeau in opname (productie Ad Cominotto)

wim.ramon@telenet.be - 0032 496 223 616

Uurrooster 2017-2018

Vak
Dag
Uur
Locatie

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem en Drongen. Wij bieden opleidingen in muziek, woord en dans.

academie gent

Contact

  • Poel 17, 9000 Gent
  • 09.225.04.79
  • instellingsnr: 050625